Pappas födelsedag

Idag fyller min pappa 33 år. Det började redan på kvällen innan då pappa valde att sova i vardagsrummet för att jag hostar och sover inne hos mamma. Hundarna blev eld o lågor då de fick mysa med husse på golvet. De har nu tagit över madrassen, men jag tror inte mamma låter madrassen låter ligga kvar så länge för den matchar inte inredningen.



På morgonen så var jag sååå trött så mamma fick väcka pappa så han kunde krypa ner hos mig o låtsas sova tillsammans med mig. Sen kom mams med kaffe och paket. Jag valde att vakna med ett glädjetjut för att göra paps lite extra glad. Av mig o mamma fick han en ny väst för mamma tycker den gamla var för gammal. Vi låg kvar o mös en liten stund och sen var pappa tvungen att gå ner o duscha.



Jag o mamma gick oxå upp för mamma skulle klippa sig mkt tidigt, 9.15. När vi var klara i god tid för en gång skull gick vi ut till bilen och inget hände... Bilen ville inte starta trots att pappa dagen innan hade laddat batteriet. Oj oj oj, hur skulle vi reda ut detta? Men pappa kom mkt snabbt hem och hämtade oss så mamma kunde bli fin i håret.

Vi stannade sen till hos pappa o åt lunch innan vi åkte hem och tränade en extra gång pga av min hosta.



På kvällen kom farmor/farfar o överraskade med 2 paket till. Det var en whiskeybok och 3 maltwhiskey. Pappa blev mkt glad o jag blev glad som fick busa lite med farmor o farfar. Jag fick även vara uppe länge ikväll o satt med när mamma o pappa åt kvällsmat. Natti natti!

Tuff vecka

Denna vecka har inte varit den roligaste...
Hugo har varit krasslig, förkyld, hosta, feber och dålig i magen. I torsdags fick han även utslag på ben o armar. Vi har varit i kontakt med Lund som har lugnat oss, han skall oxå bli förkyld. Hade det inte varit för hans hosta hade vi inte oroat oss. Men vilken tur att vi har Cf teamet och kan ringa när vi vill och alltid blir trevligt bemöta. Hugo har nu haft en starkare antibiotikakur, vi tror att det är den som har slagit ut hans mage och att han de två sista dagarna på kuren även fick utslag. Idag lördag är han mkt bättre med allt. Rosslar fortfarande o hostar men inte alls som tidigare i veckan.



Lite frisk luft är bra, nyinköpt gunga som mormor fixade hem till vår trädgård.

Men veckan har oxå varit trevlig:)
Vi firade vår 3:de bröllopsdag. Martin kom hem med varmrökt lax som vi hade bestämt att vi skulle mumsa på men han hade även ett paket till mig. Jag fick ett super fint halsband från Georg Jensen. Min man är bäst även utan presenter:) Älskar dig forever mitt hjärta.



Conrad fick oxå en födelsedag som han inte kommer glömma i första taget. Bilderna får tala för sig själv :)

Leonberger vs Tiger!!!

 

 

 

10 minuters nöje, men man fyller ju bara 7 år 1 gång :)

Bröllopsdag!

För exakt 3 år sedan stod nu Martin o Jag spänt väntande på att våra familjer skulle sätta sig på sina stolar som stod utplacerade på Koh Changs ena strand. Prästen gjorde sig färdig och gav sen oss tecken för att komma fram. Barfota och sommarklädda gick vi hand i hand fram mot våra familjer för att säga Ja till varandra. Vilket underbart bröllop som våra familjer ville fira tillsammans med oss. En dag att minnas för alltid! Älskar dig så Martin!!!







Idag fyller även Conrad sju år, stora killen!
Denna Leonberger förgyller våra dagar med ständigt massa bus. Conrad älskar gosedjur och luktar lång väg om man kommer hem med ett nytt i en påse. Han går runt o letar bus i huset. Vill att man skall jaga honom och mest av allt älskar han sin husse!



En sommardag var vi av med Conrad och hittade honom här! Han hade klämt in sig under poolen, han vet att han inte får vara här men det struntar han i!


Hundarna är tillbaka!!!

Idag har den vanliga vardagen startat. Igår skrev jag borta bra men hemma bäst, men nu hade jag lätt kunna sticka iväg igen för att mysa 24 timmar om dagen med Hugo o Martin igen. När man är borta försvinner en del oro från ens axlar och Hugos träning känns inte så betungande. Det har varit ett tomt hus under dagen men klockan sju kom Conrad o Caecar hem. Härligt med lite fart o fläkt igen. Det verkar som de har haft det bra men att de har saknat oss, mest Martin. Många pussar o mys.

Hugo har idag varit fortsatt rosslig o har feber. Jag har pratat med Lund och vi skall höras på onsdag för vidare koll. Tydligen är det mycket förkylningar, hosta o feber som går nu och Hugo skall ju oxå ta sig igenom "förkylningar". Härligt att våren är på väg så alla baskilusker försvinner!




Borta bra men hemma bäst!

Vid frukosten idag hade vi ett litet familjeråd. Vi bestämde att vi skulle åka hem en dag tidigare. Detta för att vi vaknade upp till plusgrader o mkt vind. Solen lös dock men skidåkningen hade inte varit kul. Igår åkte ju Sofia o jag bara ett åk o grabbarna stannade inne hela dagen. Vi har haft 4 bra dagar med skidåkning och vi får vara nöjda med det!

Klockan halv nio på kvällen var vi hemma efter nio timmar i bilen. Hemfärden gick lika bra som färden upp. Vi har världens bästa Hugo. Han har inte varit ledsen en enda gång utan har pratat, skrattat, skällt lite och sovit. Träningen tog vi direkt när vi kom hem så vi slapp inhalera i bilen. Nu är det en trött liten kille som sover i sin egen säng efter en vecka i samma säng som mamma. Hoppas det går bra.

Vi har haft en helt underbar vecka med underbara vänner! När skall vi boka nästa resa familjen Mårtensson???

På måndag hämtar vi hem Conrad o Caecar, hoppas de oxå har haft en mysig vecka på hundhotellet. De saknades när vi öppnade dörren till vårt hus men snart är det full rulle här hemma igen.

Fredagsmys!!!

Nu är det fredagsmys:) Vi har alla myskläder på oss o känner oss som en stor familj. Idag har det bara varit jag o Sofia som har varit ute o åkt. Det är nämligen regn, plusgrader och skittungt att åka i backarna. De små är fortfarande krassliga, Astrid kräker fortfarande men febern är nästan borta o Hugo är mkt rosslig. Vi har startat en annan penicillinkur och tränar hårt!

Igår var rena sällskapsresan som gav oss en massa skratt :)
På em var alla ute i backarna tillsammans, Martin åkte med Linnea och vi andra skiftades om i backarna. Jag bytte mina pjäxor o blev värsta skiddrottningen. Nu får de passa sig i backarna när jag kommer. Hugo provade pulkan och gillade det skarpt.



 
Linneas egna skidstil:)

När klockan var halv fem begav Sofia o jag oss av till ett spa. Det var Sofias födelsedagspresent från sin Janne. Jag fick följa med, tack Janne! Det var en otroligt härlig kväll vi fick på spaet. Vi började med vatten i begagnade drickglas, det var mkt gott tills vi kom på att vi hade tagit de använda glasen. Vi gick i kallt vatten för att få upp blodcirkulationen, duschade i tropiskt rött regn, bastade i tre olika sorters bastu, badade i en varm källa. När Sofia fick sin behandling satte jag mig i relaxen med min bok. Mkt najs!
Vi tog med pizza hem o mötes av ett härligt kaos. Alla barn var vakna o whiskeyflaskan var uppdruken???

 
Sofia njuter i ett uppvärmt rum med fågelkvitter.

Sol, sol o snö

Igår skiftades jag, Martin o Sofia med att åka skidor på fm. Den som inte åkte satt barnvakt till två sovande sötnosar:) På kvällen firade vi Sofia som fyllde år. Eftersom hon är en mästerkock fick hon själv laga till födelsemiddagen. Det smakade mkt gott. Kvällarna blir inte så långa, det är ansträngande med frisk luft;)



Idag har lilla Astrid blivit sjuk :( Hon har feber, kräks och är supertäppt i näsan. Så jag o Sofia stannade inne på fm med de små medans Martin åkte skidor o Janne med Linnea gick på skidskolan. På em gick Martin, jag o Hugo ut på en liten promenad. Vi hamnade på Skilodge där vi drack lite värmande.

Härligt, härligt!

Shit va najs det är med skidsemester, balsam för själen:)
Idag har vi känt oss fram i de två backar som ligger närmst vår stuga. Martin åkte i förmiddags och på em var det min tur. Solen skiner, runt nollan i temperatur och bra snö.

Hugo o Astrid sov gott i vagnarna när vi var o kollade när Linnea gick i skidskola. Hon är superduktig!

På kvällen åt vi Sofias mosters goa fläskfilésgryta, mums.

Vi har nu plockat fram Hugos nya inhalator, den fungerar super och låter inte som vår andra.



Morgonmys!



Coolaste killen i backen!


SÄLEN!!!

Äntligen semester!
Bilturen upp till Sälen gick så himla bra, man var ju lite fundersam hur det skulle gå med en 11 månaders i bilen. Hugoprinsen var gó o glad hela resan och vi sov 3 omgångar. Vi var framme halv fyra och då hade vi haft ett frukoststopp och sen 2 korta kissepauser. Stugan är super och uppackningen gick snabbt. På kvällen firade vi Linnea som fyllde 4 år. Sängen kallade när klockan var nio, då var vi 7 trötta skåningar.



Även träningen gick super!


Snart är det dags för avfärd :)

Puh, klockan är 21 o vi har precis doppat våra ändor i soffan innan det blir dax för en liten tupplur. Klockan ringer 03.00 och då skall det sista packas ut, duschas, klä på Hugo utan att väcka honom?, blanda välling... 04.00 skall vi vara uppe hos fam Mårtensson. Skall bli så kul att få komma hemifrån ett tag, är ett tag sedan vi var iväg då vår Thailandsresan i november fick avbokas.

Dagen har gått i 190!! Vi hade Mamma, svärmor o svärfar här igår kväll och de gick aldrig hem :) Så kvart över tre gick vi o la oss och klockan sex vaknade Hugo men somnade om efter vällingen. Vid tolv hämtade jag Sofia för inhandlandet av mat men först en liten tur till Landskrona för lite shopping. Nu börjar det tokiga... Sofia skall handla kängor till sin Janne, ringer hem o han mäter sin fot, stl 41. Kanon! Då har jag gått in på H&M för att köpa mysbyxor, då ringer mobilen o Sofia undrar var jag är. Hon har glömt sitt Visa hemma o undrar om jag kan lösa ut skorna :) Givetvis men först handlar vi lite mer än vad vi skull inne på H&M och mitt Visa kort åker upp för första gången. Sen in i skoaffären o Visa kortet åker uppe en andra gång. Därefter hem till Glumpalöv för att hämta Sofias Visa kort o föra över pengar till mig. Janne provar skorna o de är för små! Janne hoppar in i bilen, Sofias mamma kommer ner för att passa barnen o vi ger oss av. När vi väl är framme på Ica Maxis säger Sofia: O nej, jag glömde Visa kortet hemma så det var att ta fram Visa kortet en tredje gång :)))

Sen har kvällen gått i packningens tecken o nu är bilen överfull, Hugo sover o hundarna är lämnade på hotell.
Gó natt!

Lite blandat för veckorna som gått.

Känner att det är dags för lite uppdatering av vårt liv. Hugo har lärt sig av "fjällan" att man skall köra rally i sin gåstol. Nu när han har förstått hur man gör kör han runder i vårt lilla vardagsrum och jagar föremål som man inte skall ta :) Favoriten är vårt kort till boxen. Han tar ut det, söker efter vår blick och sen lägger han in världens största smile. Kan man hålla sig för skratt vilket inte är så lätt och får fram ett NEJ så skäller han tillbaka.



Han har börjat krypa baklänges eller kanske man kallar det hasar sig bakåt.
Hugo klappar också händerna när han själv vill.

En dag kom farmor förbi med en present, världens finaste hakklapp. Hur kan man använda den utan att den blir skitig? Jo man har baksidan när man äter o framsidan när man är klar!



Förskolläraren i mig kom fram en dag och vi satte honom i sin stol. Fram med papper och kritor. Jag såg det stora konstverket framför mig men Hugo ville inte alls rita utan han smakade o gnagade på kritorna istället. När vi tyckte att det räckte med kreativt skapande hade vi ett fint konstverk som skapats av mamma o pappa. Men så härliga konstverk vi kommer få i framtiden. Längtar efter den första huvudfotingen.



Imorgon fredag är det dags för kontrollen i Lund. Vi tycker han låter bra i lungorna och hoppas även att läkaren tycker detta. På kvällen skall vi träffa familjen Mårtensson för planering av vår Sälenresa vecka 11 :)

RSS 2.0