Träning.

Varje dag inhalerar och tränar jag tillsammans med mamma o pappa. Morgonpasset kör jag med mamma o på kvällen kör jag o pappa.
Först inhalerar jag i 2 minuter därefter hoppar vi på min fina röda boll och till sist 10 tryckningar på bröstet o flyga upp i luften 3 gånger. Det gör vi i 3 omgågar.
Ibland vill jag inte riktigt men då börjar mamma sjunga eller pappa busa o pussa på min mage. Idag gick det super, jag började tom sjunga i masken.


Fotbollskillen!

Hugo har fått sin andra fotboll :)
Hugo blev superglad för sin nya fotboll som han fick av världens bästa Kristina med barn. Då man har cf skall man ha mycket daglig motion och det skall ju börjas i tid!
Jag fick dock fråga Kristina vad det var för fotboll, en trixboll :) Jag har mycket att lära!


Ett underbart slut på kvällen.

Har precis kommit hem från en underbar tjejmiddag i Häljarp, satte mig ner hos Martin och berättade om kvällen.
Då hörs ett glädetjut från ovanvåningen, jag o Martin blir tysta o lyssnar... Då sätter Hugo igång o pratar och gurglar :) Vi tänkte först stanna där nere för se om prinsen somnade om men han visade inget tecken på det. Vi smyger upp i trappan, stannar halvväg och tittar bort mot Hugos säng. Då ser man ett par fötter som sticker rakt upp i vädret. Vi står ett tag i trappan o tittar på fötterna och lyssnar. Nu kan vi inte hålla oss för skratt. Då är vi tvungna att går fram till vår gullunge och får då världens finaste smile. Nu kan man somna gott för natten. Vår lille prins!

Vad hände egentligen???

Ja det undrade vi oxå den där sommardagen i juli.
Efter att ha kämpat med Hugos vikt redan från födsel blev vi äntligen skickade till akuten i Lund. Där träffade vi en läkare som startade en utredning. Vi kände äntligen någon som tar detta på allvar!
Vi blev inlagda och Hugo fick genomgå massor av tester. Läkarna uteslöt hjärtfel, hjärnskada, mag/tarmar osv....

Vi levde i en bubbla, för varje sak de uteslöt blev man glad men vad är det då som är fel?
Till sist gjordes ett svettest som visade positivt resultat för Cystisk Fibros. Då vändes världen upp o ner. Hur kommer det sig?, Varför vi?, Vad innebär det? Frågorna bara snurrade runt och tårarna rann. Vår lille prins sjuk!

Vi träffad snabbt en massa kunniga människor på avd 65 i Lund som berättade, tröstade och gav stöd.

Nu 4 månader senare har den värsta chocken lagt sig och vi tar en dag i taget. Vi har så mycket stöd från våra underbara familjer/vänner som gör att man klarar av vardagen. Vår lille kämpe är så duktig och accepterar att vi inhalerar, medicinerar och gympar med honom.

Cf - teamet är helt underbara( 2 läkare, 1 sjuksköterska, 2 sjukgymnaster, 1 dietist, 1 psykolog och 1 kurator). Dessa underbara människor träffar vi 1 gång/månaden då vi är nere i Lund.


Min familj.

I mitt hus i Glumslöv bor jag tillsammans med mamma Charlotte, pappa Martin och mina två vovvar Conrad och Ceacar. De är Leonbergers.



Pappa o mamma en mysig sommarkväll.



Storebror Conrad.



Storebror Caecar.


Välkommen till hugoprinsens blogg.



Hej, jag heter Hugo och är snart 7 månader.
Jag är nästan som alla andra barn i denna ålder. Glad, pratig, sprallig och full med bus.
Det som är annorlunda med mig är att jag har den kroniska sjukdomen Cystisk Fibros.
Här tänker min mamma och pappa skriva om vårt härliga liv.


RSS 2.0