Julstrumpa

Hugo har fått en julstrumpa av tomtemormor. Den hänger nu vid hans säng och han vill sååå gärna öppna sin julklapp som ligger där i(eller är det hans mamma kanske). Men vi får snällt vänta till julafton. Vi hoppas nu på att alla är friska så vi får fira jul tillsammans med Martins familj i Döjebro. Imorgon på lillejulafton kommer Mormor hit och skall hjälpa mig rulla köttbullar men det vet hon inte än :)

Ta det lungt på vintervägarna under julen!



Hugo med sin julstrumpa o inte mammas.

Hugo önskar alla en God Jul

Igår var kommunen och Hugos sjukgymnast på hembesök hos oss för att se om vi kan få hjälp med bostadsanpassning till Hugos träningsrum med toalett i anslutning. Det var en mycket trevlig och sympatisk man från kommunen som kom hem till oss. Vi satte oss alla fem ner och diskuterade hur det fungerar och hur vi önskar att det skall se ut. Det var ett trevligt möte och nu är det för oss att rita in hur vi vill att utbyggnaden skall se ut. Detta kommer farmor hjälpa oss med. Hon tycker det är kul att få rita och fundera då ideérna lyser med sin frånvaro på Martin o mig. Nästa möte kommer ske i januari. Det kommer bli ett spännande år med planering av hur vårt "nya" hus kommer att se ut. Ett stort tack till vår sjukgymnast som ville komma hem till oss och berätta för kommunen varför det är så viktigt med ett träningsrum till Hugo.

Rundvandringen tog inte så lång tid då huset är 75 kvm "stort" :) När de såg trappan ner till källaren drog de efter andan, hihi.

Nu skall vi njuta av vår första jul som familjen Persson/Appeltofft.


Besök hos CF - teamet.

Idag var det dags igen för att åka ner till Lund för kontroll hos CF - teamet. Denna fredag fick vi alla tre lite sovmorgon innan vi satte oss i bilen. Vi skulle inte vara hos sjukgymnasten förrens klockan tio. Idag blev Hugo fotograferad för en ny bok om sjukgymnastik och CF. Tur vi satte finkläder på honom :). Det blev en bra timme med träning och inhalering. Han är så himla super duktig vår lille prins! Efter sjukgymnastiken var det dags för sjuksköterskan och läkaren och titta/väga honom. Som viktkurvan pekar uppåt nu. Det märks att han är glad för mat. Läkaren undrade om vi skulle rama in kurvan när vi kommer hem, det måste ju vara positivt.

Läkaren sa också att hans lungor lät bra och att han är en frisk liten kille med CF. Undra om vi är lycklig!
Vi frågade även om han kunde säga på ett ungefär när vi kan börja åka utomlands med Hugo. Då säger läkaren: Ja, så här års är det väl behglig värme på Kanarieöarna. Jag o Martin tittade på varanda och jag sa; VA? Ja, ut och åk, lev livet. Bara ni inte väljer ett för varmt klimat då barn med CF förlorar mer vätska o salter. Då vår Thailands resa blev inställd pga av diagnosen o de sa vänta tills han är 3 - 4 år, så satt vi som fågelholkar.

Gissa om denna gången nere i Lund gjorde oss trötta???
Världen here we come!!!


Adventskalender.

När vi satt o busade med Hugo knackade det på dörren och utanför stod två Strandnästomtar som ville hälsa på. Det fick det givetvis och med sig hade de en present till Hugo. Det var en adventskalender med små inslagna julklappar, en för varje dag fram till jul. Denna kalender har varits Martins och är nu Hugos. Martin hjälpte Hugo att öppna paket 1. Där i låg 4 pusselbitar, det skall bli spännande och se vad det blir för bild. Men vi får vänta i 23 dagar till, den som väntar på något gott...



En mysig promenad!

Idag efter lunchvilan tog jag o Hugo en liten promenad för att se havet. Lika vackert som vanligt! Vi är så glada att vi har hittat vår lilla hus i Glumslöv med närheten till havet. Efter promenaden svängde vi in till farmor o farfar för lite bus.


RSS 2.0