Hundtvätt!

Efter lång ångest över att inte ha tvättat hundarna var det dax idag! Vi begav oss hela familjen till Hugos farmor o farfar för att låna deras vattenslang(vår pump har brunnit upp). Innan jag satte igång med det tunga arbetet fick jag först en coca cola o de andra drack kaffe. Hugo busade med farmor och en boj.

Sen var det dax!!! Caecar älskar vatten och vill jaga vattenstrålen medan Conrad vill komma så långt bort från vattnet det går när han vet att det är dax för schampo o grejor. Nu luktar det våt hund i hela huset och kommer antagligen göra det ett bra tag då det tar lååång tid för dem att torka. Men sen luktar de så gott, är mjuka och fluffiga :)



Rolig leksak!



Caecar klar o Conrads dusch är påbörjad!


En märklig kväll!

Fredagskväll tog familjen Appeltofft/Persson vagnen och gick upp till familjen Appeltofft för en spontan grillning. På vägen upp kom farmor o farfar körandes med ölleveransen, pågarnas kväll räddad :) Vi satt ute o åt o njöt av den kommande sommaren. Då hördes ett illvrål från kusin Wilma. Hon hade klättrat i träd o trillat ner. Wilma hade superont o det gick inte över. Så jag, Sara o Wilma satte oss i bilen ner till Lund för att röntga hennes lilla hand o mkt riktigt var där en fraktur. Wilma var en superduktig tjej och efter smärtstillande tyckte hon det var lite spännande med allt som hände runt henne. Efter 2 1/2 timme satt vi i bilen hem igen med en trött Wilma med lila bandage. Snabbt arbetat av akutpersonalen trots Lundakarnivalen! 

Så det blev en tösakväll på akuten i Lund o en pågakväll i Glumslöv med Whiskey o tvspel. Dock ingen Whiskey till Albin o Hugo.

Dagens kommentar:
Sara: Wilma du måste vara försiktig med din hand för den är trasig inuti.
Wilma: (Vrider försiktigt på armen fram o tillbaka) Men där är ju inget hål.

Mamma säger att jag alltid är en solstråle...

Jag kan minsann oxå bli arg, som ett litet bi. Mamma gillar bi så jag skulle visa henne vad jag går för. Jag fick inte ta kameran och är det inte jag som bestämmer på Nybovägen kanske, för det säger pappa. Han säger att först får jag bestämma sen Conrad, Caecar, mamma och sist pappa. Tror ni jag vann???


Jag vill ha!!!


Nähä, då visar jag vad jag går för då!


Men snälla mamma...


Men jag vill ju! Pappa säger ju!


Detta var ingen kul lek, kan jag få ngt annat då?

Sen fick jag leka med mamma spagettislev istället o blev en solstråle igen :)

Äntligen sol och värme!!!

Yehaaa, äntligen värme och sol. Som vi har längtat efter detta! Trodde nästan att solen lämnat Sverige för gott. Som den hemmamamma man är åkte picknickfilten fram och smörgåsar breddes, så nu har vi varit på utflykt två dagar :) Man kan nästan ana en liten rodnad på Hugos o mina kinder.

Igår onsdag var vi med Hugos moster o kusiner på båtleket här i Glumslöv. En härlig dag med fika o lek i sandlådan. Detta var prinsens premiär med grus. Han tyckte det var mycket märkligt och efter en stunds undersökande valde han att banka med spade o spann istället.

Idag begav sig jag, Sofia, Mia och Sara med barn till Karlslundsparken för att titta på djur och fika i gräset. En mycket härlig dag. Detta kan jag och Hugo lätt vänja oss vid. Härligt att vara mammaledig :)

 
Titta kusin Wilma, jag kan oxå!

 
Albin visar hur man bygger sandslott.

 
Konstigt?

 
Jag vill oxå, men fick inte för mamma!

 
Pappas påg, gillar redan båtar :)

 
Mums med tunnbrödsrulle.


Fika är ett måste när man är på utflykt!

 
Hugomys <3

 
Mums...

Duktiga Hugoprinsen!

Vi är så otroligt stolt över vår Hugoprins som nu sväljer hela creontabletter. Dessa tabletter måste han ta till varje måltid för att kroppen skall kunna ta upp fettet i maten. Det är inga små tabletter och han mumsar o sväljer dem som om det inte var något. Det var nog meningen att vår lille kille skulle få denna hemska sjukdom för han sköter den exemplariskt med både träning och alla mediciner. Vi älskar dig så, vår lille prins!


Legobyggande

Martin och Hugoprinsens nya kvällsaktivitet är legobygge. Martin bygger och Hugo tar isönder :) Favvo är byggkranar??? Men ikväll blev det minsann en ny stol till Hugo!
Hugo fick mkt duplo på sin födelsedag och sen köpte jag lite till på Ullared i helgen som gick. Jag och 3 töser tog en tripp till Ullared och därefter en natt på hotell Fregatten i Varberg. Det var riktigt najs men jag saknade givetvis mina pågar!








Vårutflykt

Efter många hektiska veckor behövde vi en paus från vardagen. Jag sa till Martin vad han skulle ha med sig och så fixade jag en fikakorg och därefter satte vi oss i bilen. Jag körde oss till Vallåkra dalen där vi vandrade runt bland massor av vitsippor o fågelsång. Härligt o avslappande.


Hugoprinsens födelsedag

Klockan 17.27 den 15 april firade vi Hugo med paketer. Han tittade lite skumt på dem och började tugga på snöret. Vi fick hjälpa honom lite med pappret men sen kom han på hur man skall riva. Han fick en pop - up leksak och en bok. Han tyckte mest om pappret och på andra plats kom pop - up leksaken som han har mkt kul med. Det tog ett tag innan han förstod att man skall trycka på knapparna men nu bankas det för fullt.

Samma dag var arkitekten och killarna från Landskrona kommun här för att prata bygget, ta lite bilder o mäta huset. Nu väntar vi med spänning på ritningarna på vårt lilla präriehus som arkitekten kallar vårt hus :)

Dagen efter Hugos födelsedag skulle han ha barnkalas för barnen Mårtensson o Carlsson men det fick vi skjuta upp på framtiden då det inte var riktigt friskt och ett superblåsigt väder ute.

På lördagen var det "vuxenkalas" och det firade vi med smörgåstårta o prinsbakelser. Hugo fick massor av fina presenter och lyckan var total när han fick äta tårta själv!

Älskar dig Hugo, har varit ett fantastiskt år och vi ser fram emot många härliga år tillsammans!

  

   

Hugo fick dagens största paket av "fjällan". Hon fick prova den och tyckte den var rolig. En mycket bra present med tanke bakom!



Polisbil från farmor o farfar o en till hopphäst från mormor. Så nu skall det hoppas o köras rally i träningsrummet när det är klart!

     

Mums med tårta! Varför är där tre ljus? Jo, tre barn på kalaset!


Jag har fyllt 1 år!!!

Tänk att jag nu har fyllt 1år. Vart har detta året tagit vägen? Mamma o pappa säger att jag är en snäll "skitunge" som sover när jag skall o alltid har ett leende på läpparna. Men ibland måste jag vilseleda dem och det är då jag är ett litet sött bi. Vad har jag nu gjort under mitt första år? Jag ville ut från mammas mage 6 dagar för tidigt, jag tror hon tyckte det var lite skönt för min favvosyssla i magen var att sparka på hennes vänstra revben. Jag sa hej till mamma o pappa den 15 april klockan 17.27 och jag var världens finaste redan då :)

Det har varit ett fartfyllt år med lite tråkigheter men mest glädje. Min dag ser ju inte riktigt ut som alla andras, jag har en jättestor röd boll som vi busar på. Denna tycker jag jättemkt om men den där masken med en massa rök är inte alltid så kul men då sjunger mamma o pappa för mig. Jag får en massa mediciner som jag är superduktig på att svälja o de smakar faktiskt riktigt gott.

Jag har lärt mig att låta som en ko o isbjörn, vilket pappa tycker är viktigt. Mamma tjatar hela tiden på att jag skall säga mamma, vilket jag tycker låter bättre om jag säger nanna. Jag vet var min mage sitter o så älskar jag mat! På dagarna kör jag omkring i min gåstol, "fjällan" har lärt mig att köra rally så nu tar jag trösklarna lätt o jagar Conrad o Caecar. De har ju så roliga svansar som är kul att dra i. Conrad är riktigt busig o vill ha mina leksaker o Caecar vill ha mina majskrokar som jag glatt ger till honom.

Jag har varit på två semestrar. När jag var mini åkte jag med morbror o hans familj på tältsemester och i mars var jag med "fjällan" o hennes familj i Sälen. Det är härligt med semester. Mamma o pappa blir så lugna. Snart vill jag flyga flygplan...

Nu när jag har fyllt 1 år vill alla att jag skall krypa o lära mig gå. Jag som har det så bra i min gåstol. Men, men jag gör alla lite glada genom att nu krypa baklänges. Nu kan jag det o hur kul är det när man inte längre får sova middag i mamma o pappas säng! De kom ju på mig med att krypa till kanten för att titta ner på allt roligt som jag har slängt på golvet. Ja, så nu får man inte sova där mer, o bara för att de vill att jag skall krypa.

Nu ser jag fram emot ett härligt nytt år med en massa bus o kul saker som jag skall lära mig. Mamma kanske skriver om det här så håll koll.

Kletiga pussar från Hugo




RSS 2.0