Mina vinterpågar.

I år har det verkligen varit en ordentlig vinter med snö o kyla. Några som är lite extra glada över detta är Conrad o Caecar. De vill inte komma in på kvällarna utan ligger nöjt kvar ute i trädgården. När de väl kommer in är de fulla med snö för en favvosysselsättning är att göra "snöhundar".

Här är de tillsammans med Husse ute på åkern med massor av snö :)



Men nu längtar vi efter våren o lite värme...


Jag önskar mina kusiner, morbror o moster en härlig semester!

Nu är mina kusiner med sin mamma o pappa på väg till Thailand för 2 månaders semester. Vi önskar dem en underbar o härlig semester. Vi önskar vi kunde vara med men vi kanske kan få ihop en campingsemester med dem i sommar :)


Pysselfredag!

I fredags var det dax för lite pyssel hemma hos oss. Det var Sofia med töserna som kom hit. Vi började med att äta lite lunch och när vi som kan äta själv ätit upp var det dax för småfolket att äta lite. Detta resulterade i att Hugo fick tag i sin fruktmellis och hällde det lite överallt innan jag hann se det och Astrid spottade Sofia full med mat :) När vi hade situationen under kontroll satte vi igång o pyssla. Vi började med att blåsa ballonger o Sofia blev yr. Sen satt vi där o funderade ut hur vi skulle fortsätta, ja det var bara att stoppa ner händerna i tapetklistret o börja kladda på ballongen. Därefter virrade vi papperstrådar runt ballongen. Hmmm, hur skulle detta se ut när ballongen o trådarna hade torkat??? Linnea gav upp när jag o Sofia var helt uppe i våra ballonger o gick in för att tittade på film. Det blev alltså vuxenpyssel, men resultatet blev faktiskt bra men nästa gång får vi välja ett mer anpassat pyssel till Linnea.
Efter pysslet var vi helt slut o satte oss för att fika, och det blev góa chokladpussar efteråt :)

En härlig dag med Sofia o hennes töser!





Händelserik vecka!

Det har varit en händelserik vecka för Hugo.

I tisdags var vi hos tandsköterska för ett samtal om hur man skall sköta sitt barns tänder. Hela storyn om detta började veckan innan då jag ringde dit och berättade att Hugo har Cf och att vi inte skall sitta i ett väntrum och att det är viktigt att tandsköterskan är helt fri från infektioner. Receptionisten svarade att de inte arbetade när de var sjuka! Då frågade jag: inte ens om ni är lite förkylda? NEJ!
Det lär ju bra men jag tror ju inte det är helt sant. Till svar om väntrummet så skulle vi bli insläppta i korridoren. Ok, tänkte jag, detta blir ju bra...
Vi kommer dit bara nga minuter innan för att slippa vistas i miljön för länge och vad händer då? INGET!!!
Receptionen är stängd och väntrummet är fullt till bristningsgränsen. Vi går ut igen och väntar utanför, och efter 10 minuters väntan öppnas dörren och jag ser på sköterskans läppar att hon frågar efter Hugo.
Vi går då in, och den stackars sköterskan får ta emot min besvikelse och hon ber om ursäkt. Samtalet gick bra och Hugo blev överlycklig över sin nya tandborste.

I Torsdags var det dags för andra sprutan av "svinis". Vi fick en tid klockan 8 då där inte var nga andra i väntrummet, härligt! Vilken kämpe vi har, han sa knappt ett pip när han fick sprutan. Därefter åkte vi till mormor o åt frukost.

I fredags var det dags för vår månadskontroll i Lund. Det började med sjukgymnasten och Hugo var inte alls på humör. Sprutan hade satt sina spår. Men han kämpade på och vi fick gjort nästan allt :) Därefter träffade vi läkaren och psykologen. De är supernöjda med hans kurva och från att ha varit lite o tunn har han nu en söt mage.

Veckan som kommer tar vi det lite lugnt...



Efter träning här hemma på kvällen brukar Hugo få leka med sin inhalator. Jag o Martin stod i köket när vi hör hur Hugo tar djupa andetag in o ut. Vi smyger in i vardagsrummet, och då sitter vår lille prins och andas i sin inhalator, dock upp o ner. Vi älskar dig så vår lille Hugoprins <3

Center Syd?

Imorgon skall vi tillsammans med Sofia o barnen prova på att åka till Center Syd. Det känns som vi har suttit hemma länge nu. Hoppas alla reashoppare har gjort sitt och Center Syd är lika öde som det brukar vara. Innan när man inte var mamma tyckte man det var supertråkigt om det inte var ngt folk på Centan när man skulle shoppa och nu blir jag lycklig om där är folktomt så jag och Hugo kan shoppa lite och tom ta en fika. Vi får se hur det går imorgon, gå in o shoppa eller åka hem igen...

Nu längtar vi massor efter sol och värme, nu får våren komma!!!

Idag med posten kom ett brev från Folktandvården :) Hugo skall till tandläkaren och visa sin små bissingar. Hur skall det gå???

Mitt favvoprogram!

Andra barn tittar på Bolibompa men jag tittar på Keno. Det är mycket spännande att se vilka bollar det blir. Jag gillar att sitta i min gåstol och titta på pappas tv. Och mamma o pappa har äntligen förstått att de inte får röra mig när det är Keno för då blir jag söte lille biet Hugo :)


Mammas bästisar :)

Här är mammas goé töser. Mamma har varit kompis med Sofia sen de var 6 år. Mia och mamma blev kompisar i gymnasiet. Hon tycker väldigt mycket om dessa töser.


Mamma, Mia och Sofia. Nyår 2009.

Jag kan sitta :)

Jag firade det nya året med att kunna sitta själv och leka. Jag har kunnat det ett tag men då har det varit lite svajjigt. Jag har även ärvt lite av mammas temperament, vilket har visat sig nu! Jag har blivit ett litet bi som vill ha allt som jag inte får. Men jag är ett mycket sött litet bi :)


Jul och Nyår 2009

Nu är det ett tag sedan vi skrev i Hugos blogg, men under jul och nyår skall man ju ta det lugnt :) Vi har verkligen njutit som familj och firat vår första jul och nyår med Hugo. Vi var oroliga att vi inte kunde fira tillsammans med familj och vänner pga förkylningar men detta gick utmärkt!

 
Julklappen i julstrumpan(mormor).

 
Även vovvarna måste få julklappar.

Julen firades i Döjebro hos Martins syster med familj och Hugos farmor/farfar. Vi startade till Kalle Anka, som var lika bra som alltid...
När det var dags att öppna julklappar så sov lillprinsen så mamma o pappa fick öppna en massa julklappar. För han fick massor av fina leksaker och kläder. Tack alla!



 
En hann jag med innan jag somnade.


Nyår firade vi med våra goá vänner uppe i byn. Vi var tre par och vi hade alla varsin uppgift med maten. Vi fixade förrätten som var pilgrimsmusslor, grön färsk sparris och sweet chilisås. Varmrätten stod värdparet för. Det var färsk oxfilé, gräddkokta potatis och skysås på calvados. Mums... Fantastisk gott och fint upplagt Fialoppan(o lite Janne) :) Det hela avslutades med Mia o Ph´s mumsiga chokladfondué. Perfekt upplägg att alla hjälpas åt!
När kvällen närmade sig tolvslaget vaknade vår lille prins och tittade med stora ögon på fyrverkeriet från ovanvåningen. När klockan var lite över tre vandrade vi tre hem i 11 minus.


RSS 2.0